Falukorvsgratäng
45 min
Huvudrätt
Frysbar
•

Den här falukorvsgratängen är både enkel att göra och oerhört smakrik. Skivad falukorv varvas med zucchini och tomater. Detta täcks av en sås med bostongurka, grädde och dijonsenap. På med god ost och in i ugnen! Under tiden som gratängen tillagas kan du passa på att koka potatis som tillbehör. En uppskattad vardagsrätt för stora liksom små.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Sås:
5 dl | |
Bostongurka
|
1 dl |
Torkad oregano
|
1 msk |
Tomatpuré
|
3 msk |
Dijonsenap
|
1 msk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Salt
|
2 tsk |
Falukorv
|
500 g |
---|---|
Zucchini
|
1 |
Tomater
|
4 |
150 g |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
900 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 58 g |
Fett: | 58 g |

