Falukorvsgratäng

45 min Huvudrätt
Frysbar
Falukorvsgratäng

Den här falukorvsgratängen är både enkel att göra och oerhört smakrik. Skivad falukorv varvas med zucchini och tomater. Detta täcks av en sås med bostongurka, grädde och dijonsenap. På med god ost och in i ugnen! Under tiden som gratängen tillagas kan du passa på att koka potatis som tillbehör. En uppskattad vardagsrätt för stora liksom små.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Sås:

5 dl
Bostongurka
1 dl
Torkad oregano
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Dijonsenap
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
2 tsk
Falukorv
500 g
Zucchini
1
Tomater
4
150 g

Till servering:

Potatis
900 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  • Skiva korv, zucchini och tomater. Varva detta i en smord ugnsform ca 20x30 cm.
  • Häll på såsen och strö över osten.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Servera falukorvsgratängen med potatis, gärna pressad!
Klart!

Näringsvärden, per portion med tillbehör

Energi:

900 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 58 g
https://www.arla.se/recept/falukorvsgratang/