Entrecote med ugnsbakade tomater

Entrecote med ugnsbakade tomater

Betyg

(34 st)

Klassisk entrecote med läckra tillbehör som klyftpotatis och ljuvliga, ugnsstekta tomater. En hemlagad bearnaisesås till köttet är väl värd mödan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor entrecote
  • salt och peppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 bifftomater
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ dl hackade färska blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök

Bearnaisesås:

  • 1 gul lök
  • 6 vitpepparkorn
  • 4 msk vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 4 kvistar färsk dragon
  • 4 kvistar färsk persilja
  • 3 äggulor
  • 200 g skirat Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med pepparkorn, vatten, vinäger, dragon- och persiljestjälkar. Koka ihop tills 3 msk återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt äggulorna och vispa över vattenbad tills det tjocknar. Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon, cayennepeppar och salt. Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna i halvor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och örtkryddor. Ringla över lite smält smör. Baka tomaterna i mitten av ugnen 10-15 min. Salta och peppra och stek entrecoten i smör 2-3 min på varje sida. Servera köttet med sås, ugnsbakade tomater och klyftpotatis.

Skirat smör - grunden i bearnaisesås.

 

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 344 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem