Entrecote med ugnsbakade tomater

Entrecote med ugnsbakade tomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

Klassisk entrecote med läckra tillbehör som klyftpotatis och ljuvliga, ugnsstekta tomater. En hemlagad bearnaisesås till köttet är väl värd mödan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor entrecote
  • salt och peppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 bifftomater
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ dl hackade färska blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök

Bearnaisesås:

  • 1 gul lök
  • 6 vitpepparkorn
  • 4 msk vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 4 kvistar färsk dragon
  • 4 kvistar färsk persilja
  • 3 äggulor
  • 200 g skirat Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med pepparkorn, vatten, vinäger, dragon- och persiljestjälkar. Koka ihop tills 3 msk återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt äggulorna och vispa över vattenbad tills det tjocknar. Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon, cayennepeppar och salt. Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna i halvor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och örtkryddor. Ringla över lite smält smör. Baka tomaterna i mitten av ugnen 10-15 min. Salta och peppra och stek entrecoten i smör 2-3 min på varje sida. Servera köttet med sås, ugnsbakade tomater och klyftpotatis.

Skirat smör – så här gör du

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 344 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem