Entrecote med ugnsbakade tomater
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Klassisk entrecote med läckra tillbehör som klyftpotatis och ljuvliga, ugnsstekta tomater. En hemlagad bearnaisesås till köttet är väl värd mödan.
Ingredienser
|
Entrecote
|
4 skivor |
|---|---|
|
Salt och peppar
|
|
|
Bifftomater
|
2 |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Hackade färska blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök
|
½ dl |
Bearnaisesås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitpepparkorn
|
6 |
|
Vatten
|
4 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 dl |
|
Färsk dragon
|
4 kvistar |
|
Färsk persilja
|
4 kvistar |
|
Äggulor
|
3 |
| 200 g | |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Finhackad färsk dragon
|
1 msk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Salt
|
3 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
612 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 20,4 % | 30,8 g |
| Fett: | 75,5 % | 52,2 g |
| Kolhydrater: | 4,1 % | 6,2 g |
Video
Skirat smör – så här gör du
Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.