Entrecote med ramslökssmör och råstekt sparris
                                
                                     35 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  35 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Entrecote, ca 600 g
                                            
                                     | 4 skivor | 
|---|
Ramslökssmör:
| 
                                            
                                                Ramslök
                                            
                                     | 100 g | 
|---|---|
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | rivet skal av ½ | 
| 
                                            
                                                Pressad citronsaft
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | 
Råstekt sparris:
| 
                                            
                                                Färsk sparris
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Färska örter till garnering
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Ugnsstekt potatisar
                                            
                                     | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g | 
| Protein: | 27,2 % | 30,8 g | 
| Fett: | 67 % | 34,8 g | 
| Kolhydrater: | 5,8 % | 6,6 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    