Entrecote med ramslökssmör och råstekt sparris
35 min
•
Arbetstid: 35 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.
Ingredienser
|
Entrecote, ca 600 g
|
4 skivor |
|---|
Ramslökssmör:
|
Ramslök
|
100 g |
|---|---|
| 100 g | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Pressad citronsaft
|
½ tsk |
|
Salt och peppar
|
Råstekt sparris:
|
Färsk sparris
|
500 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Salt och peppar
|
|
|
Färska örter till garnering
|
Till servering:
|
Ugnsstekt potatisar
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 27,2 % | 30,8 g |
| Fett: | 67 % | 34,8 g |
| Kolhydrater: | 5,8 % | 6,6 g |