Grillat kött med chiliglaze

Grillat kött med chiliglaze

45 min Huvudrätt
Grilla kött i sommar! Ge din favoritköttbit extra smak och glans med läcker smörglaze och bjud dina vänner på gott, grillat kött!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillat-kott-med-chiliglaze/

Gör så här

  • Börja med chiliglazen.
  • Fräs vitlök och chili i smör i en kastrull. Tillsätt sweet chilisås, soja, honung och apelsinjuice. Koka ihop ca 3 min till sirapsliknande konsistens.
  • Koka potatis och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten.
  • Varva potatis, lök och tomater på fyra grillspett eller blötlagda träspett.
  • Blanda smör och örter till ett kryddsmör. Smält hälften av smöret och pensla på spetten. Grilla runt om 5 – 6 min.
  • Pensla köttet med glazen. Grilla 2 – 3 min per sida. Salta och peppra.
  • Servera köttet med grönsaksspetten och resten av kryddsmöret.
Klart!
Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

Ingredienser

Entrecote
4 skivor
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Chiliglaze:
Hackad vitlöksklyfta
1
Finhackad röd chili
1
1 msk
Sweet chilisås
3 msk
Japansk soja
3 msk
Flytande honung
2 msk
Apelsinjuice
½ dl
Grönsaksspett:
Färskpotatisar
12
Färska lökar
8
Körsbärstomater
12
75 g
Hackad färsk gräslök, dill och persilja
1 dl