Grillat kött med chiliglaze

Grillat kött med chiliglaze

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Grilla kött i sommar! Ge din favoritköttbit extra smak och glans med läcker smörglaze och bjud dina vänner på gott, grillat kött!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor entrecote
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Linssallad:

  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 burk linser
  • 4 dl rucola
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk gourmetsalt

chiliglaze:

  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl apelsinjuice

Gör så här:

Gör så här:

Börja med chiliglazen. Fräs vitlök och chili i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt sweet chili sås, soja, honung och apelsinjuice. Koka ihop ca 3 min till sirapsliknande konsistens. Skär zucchinin i strimlor. Skala och skiva löken. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda zucchini, lök, linser, rucola, vinäger och salt i en skål. Pensla köttet med glazen. Grilla 2 – 3 min per sida. Krydda med salt och peppar.

Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem