Teriyakispett med limesås

Teriyakispett med limesås

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Marinera med teriyakisås så får du grillspett med smak av Japan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/teriyakispett-med-limesas/

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar.
  • Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar.
  • Blötlägg träspett ca 15 min. Trä upp köttet på spetten och strö över sesamfrö.
  • Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida.
  • Blanda såsen och servera till spetten.
Klart!

Biff kan användas istället för entrecôte.

Ingredienser

Entrecote
500 g
1 dl
Teriyakisås
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Sesamfrön
2 msk
Sås:
1 dl
Lime
rivet skal och saft av ½
Honung
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk