Entrecote med medelhavsgrönsaker
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Marinerad entrecote som grillas eller steks i kombination med en ljuvlig getostkräm och härliga grönsaker. En smidig bjudrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
|
Entrecote i skivor
|
600 g |
|---|
Marinad:
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|---|---|
|
Hackad färsk timjan
|
2 tsk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 tsk |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Olivolja
|
½ dl |
Getostkräm:
|
Falbygdens® Getost
|
50 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Honung
|
½ tsk |
|
Tomater
|
4 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Paprika
|
1 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Aubergine
|
1 |
Dressing:
|
Balsamvinäger
|
1 msk |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Chilipulver
|
1 krm |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
600 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 25,9 % | 38,3 g |
| Fett: | 63,7 % | 43,2 g |
| Kolhydrater: | 10,4 % | 15,4 g |