Entrecote med ancho-rub

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Entrecote med ancho-rub

Ljuvlig entrecote som gnids in med en torr kryddblandning med mild, lite rökig anchochili som ger köttet extra smak. Grilla sedan köttet och bjud med goda grönsaker.

Ingredienser

Entrecote 2 skivor
600 g
Flingsalt
1 tsk

Barbecuesås:

Hackade vitlöksklyftor
2
1 msk
Tomatketchup
1 dl
Farinsocker
1 msk
Vinäger
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Malen spiskummin
½ tsk

Ancho-rub:

Starkt paprikapulver
2 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Farinsocker
½ tsk
Salt
1½ tsk
Ancho chili
1 msk

Gör så här

  • Börja med barbecuesåsen. Fräs vitlöken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka den ca 3 min.
  • Blanda kryddorna till ruben och gnid in köttet med den. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida.
  • Lägg köttet vid sidan av glödbädden och låt det grilla ytterligare ca 5 min.
  • Dela eller skiva köttet, strö över flingsalt och servera med grillade grönsaker och barbecuesås.
Klart!

Gör en stor ancho-rub som räcker hela sommaren.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/entrecote-med-ancho-rub/