Enkla mandelkakor

Enkla mandelkakor

30 min Mellanmål
Lämplig för frysning
Här får du snabbt något litet och gott! Enkla mandelkakor stillar sötsuget när det sätter in. Mandelmassa smaksatt med mortlade kardemummakärnor. Toppade med fina pinjenötter och florsocker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enkla-mandelkakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum. Grovriv mandelmassan. Blanda mandelmassan med smör, kardemumma och äggvita.
  • Klicka ut ca 18 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje klick till en boll, tryck till lite och lägg på nötter.
  • Grädda i mitten av ugnen 20–25 min, låt svalna. Sikta över rikligt med florsocker.
Klart!

Testa att göra dem dubbla med kola eller nötkräm emellan.

Energi:

148 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Äggvita
1
Mandelmassa
400 g
50 g
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk
Pinjenötter
1 dl
Florsocker, till garnering