Enkel paneer tikka masala

30 min Huvudrätt
Enkel paneer tikka masala

Ljuvliga dofter sprider sig i köket när du lagar denna snabba indiska rätt med paneer istället för kyckling.

Ingredienser

Marinerad paneer:

Apetina® Paneer, 225 g
2 förp
Färsk ingefära
50 g
Arla Köket® Turkisk yoghurt 200 g
1 dl
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
½ tsk
Konserverade körsbärstomater
1 burk
Vatten
1 dl
Arla Ko® Vispgrädde
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning

Till servering:

Färsk koriander
1 kruka
Arla Köket® Turkisk yoghurt 200 g
1 dl
Basmatiris
3 dl
Kardemummakapslar

Gör så här

  • Börja med riset. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg ev ner några kardemummakapslar i kokvattnet.

Marinerad paneer:

  • Skala och finriv ingefära. Lägg i en skål och rör ner matyoghurt, garam masala och salt.
  • Tärna paneer och vänd ner i marinaden. Ställ åt sidan.

Tikka masalasås:

  • Finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek all lök, tomatpuré och chili flakes 3-4 min.
  • Tillsätt tomater, vatten, grädde och smulad buljong. Sjud 4-5 min.
  • Vänd ner marinerad paneer och sjud ytterligare 2-3 min.

Till servering:

  • Toppa grytan med korianderblad. Servera med basmatiris och yoghurt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

671 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 21,1 % 34,9 g
Fett: 41 % 31,1 g
Kolhydrater: 37,9 % 62,5 g
https://www.arla.se/recept/enkel-paneer-tikka-masala/