Enkel paneer tikka masala
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Ljuvliga dofter sprider sig i köket när du lagar denna snabba indiska rätt med paneer istället för kyckling.
Ingredienser
Marinerad paneer:
| 2 förp | |
|
Färsk ingefära
|
50 g |
| 1 dl | |
|
Garam masala
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Konserverade körsbärstomater
|
1 burk |
|
Vatten
|
1 dl |
| 1 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Till servering:
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|---|---|
| 1 dl |
|
Basmatiris
|
3 dl |
|---|---|
|
Kardemummakapslar
|
Gör så här
Marinerad paneer:
Tikka masalasås:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
671 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 21,1 % | 34,9 g |
| Fett: | 41 % | 31,1 g |
| Kolhydrater: | 37,9 % | 62,5 g |