Enhörningstårta
Nytt

Enhörningstårta

60+ min Buffé Fika Efterrätt
Denna enhörningstårta, eller unicorn-tårta som den ibland kallas på grund av sin popularitet i USA, gör födelsedagar lite extra magiska. På vår enhörningstårta har vi valt att dekorera med x men kan kan givetvis byta ut x mot exempelvis x. Låt fantasin flöda när du skapar denna festliga unicorn-tårta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Sockerkaka:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen i det vispade äggen.
  • Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Känn efter med en sticka att kakan är torr.
Smörkräm:
  • Vispa smör och florsocker poröst, rör ner äggulorna och vaniljsockret.
  • Ta bort ca 1 dl av smörkrämen och lägg i en separat bunke. Droppa i röd hushållsfärg och rör runt tills smörkrämen är ljusrosa.
Vid montering:
  • Dela den avsvalnande sockerkakan med en brödkniv.
  • Bred på ett tunt lager hallonsylt på ena botten och lägg på den andra.
  • Skär ut ett horn och ett öra av sockerkakan och placera ut på rätt plats.
  • Täck hela tårtan med den ofärgade smörkrämen med hjälp av en palett.
  • Gör en mule, ett öra och en rosa kind med den färgade smörkrämen.
  • Gör ett öga, en näsborre och en man av marshmallows, maränger, strössel och godis.
Klart!

Ingredienser

Sockerkaka:
75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Smörkräm:
300 g
Florsocker
4 dl
Äggulor
4
Vaniljsocker
2 msk
Vid montering:
Hallonsylt
1 dl
Röd hushållsfärg
3 droppar
Godis, t ex kolastänger eller chokladknappar
Marshmallows, färgglada
Små maränger, färgglada
Strössel, färgglatt