Enchiladas med kycklingfärs
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Detta är en riktigt saftig och smakrik enchiladas gjord på kycklingfärs. De fyllda tortillarullarna gratineras med en het ost och serveras tillsammans med en syrlig tomatsallad. En perfekt rätt att servera till både vardag och till fest!
Ingredienser
Purjolök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Kycklingfärs
|
500 g |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Malen koriander
|
1 msk |
Rökt paprikapulver
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
1 msk | |
Frysta majskorn
|
2 dl |
Vatten
|
1 dl |
Salt och svartpeppar
|
|
Stora tortillabröd
|
6 |
Sås:
2 dl | |
Vatten
|
2 dl |
Tomatpuré
|
2 msk |
Tomatsalsa:
Liten rödlök
|
1 |
---|---|
Tomater
|
3 |
Skivad inlagd jalapeño
|
2 msk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Gör så här
Sås:
Tomatsalsa:
Näringsvärden, per port
Energi:
572 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,2 g |
Protein: | 41,9 g |
Kolhydrater: | 51,1 g |
Fett: | 22 g |

