Enchiladas med kycklingfärs

45 min Huvudrätt
Enchiladas med kycklingfärs

Detta är en riktigt saftig och smakrik enchiladas gjord på kycklingfärs. De fyllda tortillarullarna gratineras med en het ost och serveras tillsammans med en syrlig tomatsallad. En perfekt rätt att servera till både vardag och till fest!

Ingredienser

Purjolök
1
Vitlöksklyftor
2
Kycklingfärs
500 g
Malen spiskummin
1 msk
Malen koriander
1 msk
Rökt paprikapulver
1 msk
Salt
1 tsk
1 msk
Frysta majskorn
2 dl
Vatten
1 dl
Salt och svartpeppar
Stora tortillabröd
6

Sås:

2 dl
Vatten
2 dl
Tomatpuré
2 msk

Tomatsalsa:

Liten rödlök
1
Tomater
3
Skivad inlagd jalapeño
2 msk
Färsk koriander
1 kruka
Lime, finrivet skal och saft
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º eller 180° varmluft.
  • Ansa och skiva purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek purjo och vitlök på medelvärme ca 5 min.
  • Tillsätt kycklingfärs, alla kryddor och salt. Finfördela färsen och stek tills den är genomstekt.
  • Tillsätt majskorn och vatten. Sjud 2–3 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Fördela kycklingfärsen mitt på varje bröd. Rulla ihop och lägg i formen med skarven neråt.

Sås:

  • Koka upp crème fraiche med vatten och tomatpuré i en liten kastrull. Häll såsen över rullarna. Toppa med ost.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Tomatsalsa:

  • Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna och hacka jalapeño. Lägg i en skål och tillsätt grovhackad koriander, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera varma enchiladas direkt med tomatsalsan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

572 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,2 g
Protein: 41,9 g
Kolhydrater: 51,1 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/enchiladas-med-kycklingfars/