Enchiladas med kyckling
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En favorit från det mexikanska köket, enchiladas med kyckling och majs. Krydda gärna på med chili efter behag och toppa med hackad koriander, precis som i Mexiko!
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
500 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Frysta majskorn
|
2 dl |
|
Tacosås
|
2 dl |
|
Babyspenat
|
ca 80 g |
|
Tortillabröd
|
8 |
Sås:
| 2 dl | |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
Avokadosallad:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Flingsalt
|
1 |
Gör så här
Sås:
Avokadosallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
667 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,3 g |
| Protein: | 27,9 % | 45,8 g |
| Fett: | 34,9 % | 26,3 g |
| Kolhydrater: | 37,2 % | 61,1 g |