Enbärslax med timjancrème
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    Snabbmarinaden ger direkt mycket smak till laxen. Servera med den lena timjancrèmen.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Laxfilé
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Citron
                                            
                                     
                                 | 
                                pressad saft av 1½ | 
| 
                                     
                                            
                                                Krossade enbär
                                            
                                     
                                 | 
                                14 | 
| 
                                     
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     
                                 | 
                                1½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Peppar
                                            
                                     
                                 | 
                                2 krm | 
Timjancrème:
| 
                                     
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
|---|---|
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Hackad färsk timjan
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
| 
                                     
                                            
                                                Mandelpotatis
                                            
                                     
                                 | 
                                700 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Romansallad
                                            
                                     
                                 | 
                                1 kruka | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
518 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,6 g | 
| Protein: | 25,2 % | 32,1 g | 
| Fett: | 42,5 % | 24,9 g | 
| Kolhydrater: | 32,3 % | 41,1 g |