Edsbackas premiärkyckling

1 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Edsbackas premiärkyckling

Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.

Ingredienser

Hel kyckling ca 1,3 kg
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Sås:

Gul lök
1
Gurka
½
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
2 dl
Torrt vitt vin
1 dl
3 dl
Vetemjöl
1 msk
Hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Pensla ett par gånger under stekningen.
  • Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i små tärningar.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, buljong, vin och grädde. Koka utan lock 15 min.
  • Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Lägg i gurkan och koka 3 min.
  • Tillsätt hackade örter och smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 53 g
https://www.arla.se/recept/edsbackas-premiarkyckling/