Edsbackas premiärkyckling
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.
Ingredienser
|
Hel kyckling ca 1,3 kg
|
1 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Sås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Gurka
|
½ |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Kycklingbuljong
|
2 dl |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
| 3 dl | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1130 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 28,6 % | 79,4 g |
| Fett: | 67,3 % | 86 g |
| Kolhydrater: | 2,6 % | 7,2 g |