Edsbackas premiärkyckling
1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.
Ingredienser
Hel kyckling ca 1,3 kg
|
1 |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Sås:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Gurka
|
½ |
1 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Kycklingbuljong
|
2 dl |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
3 dl | |
Vetemjöl
|
1 msk |
Hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
630 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 7 g |
Fett: | 53 g |

