Éclair
1 tim
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Briljera på nästa fikastund med dessa vackra och otroligt goda éclairs! Éclair är ett franskt bakverk som i grunden är gjord på en klassisk chouxdeg. Viktigt för att lyckas med bakverket är att låta ugnsluckan vara stängd under hela gräddningstiden för att inte riskera att de sjunker ihop. När bakverken har svalnat fyller du dina éclairs med en ljuvligt len kaffekräm och toppar med chokladglasyr. Låt glasyren stelna något innan du bjuder dina fikagäster!
Ingredienser
Pâte à choux deg:
Vatten
|
1¼ dl |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
1¼ dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
125 g |
Strösocker
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |
Vetemjöl
|
2 dl |
Ägg
|
4 |
Kaffefyllning:
Arla Ko® Standardmjölk
|
2½ dl |
---|---|
Arla Ko® Vispgrädde
|
2½ dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Äggulor
|
6 |
Majsstärkelse
|
¾ dl |
Kallt, starkt kaffe
|
½ dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
50 g |
Chokladglasyr:
Mörk choklad
|
150 g |
---|---|
Arla Ko® Vispgrädde
|
1 dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
25 g |
Gör så här
Pâte à choux deg:
Kaffefyllning:
Chokladglasyr:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per styck
Energi:
353 kcal
Näringsvärden per styck | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Fett: | 28 g |
Kolhydrater: | 20 g |

