Dutch baby pancake

40 min Brunch Fika Frukost Lunch Mellanmål
Dutch baby pancake

Dutch baby pancake är en puffig ugnspannkaka med gyllene frasiga kanter. Servera den omgående med god yoghurt, bär eller sylt och en liten skvätt lönnsirap. Mums!

Ingredienser

Ägg
3
Vetemjöl
1½ dl
Strösocker
1 msk
Vaniljsocker
½ tsk
Salt
2 krm
2 dl
3 msk

Tillbehör:

2 dl
Lönnsirap
½ dl
Blandade färska bär
200 g

Gör så här

  • Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och värm till 200° eller 180° varmluft.
  • Knäck ner äggen i en mixerbunke. Mixa vitt och pösigt med stavmixer.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till mixerbunken och fortsätt mixa till en slät smet.
  • Ta ut gjutjärnspannan ur ugnen (akta så att du inte bränner dig) och tillsätt smör. När smöret smält, häll ner pannkassmeten och ställ tillbaka pannan i ugnen. Tillaga ca 20 min.
  • Servera dutch baby pancake med yogurt, lönnsirap och bär.
Klart!
https://www.arla.se/recept/dutch-baby-pancake/