Dumplingdeg

1 tim Efterrätt
Dumplingdeg

Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.

Ingredienser

Vetemjöl special
5 dl
Vatten
1 dl
Ägg
1

Gör så här

  • Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare.
  • Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per sats

Energi:

1076 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per sats
Fiber: - 16,5 g
Protein: 13,7 % 36,3 g
Fett: 10,4 % 12,6 g
Kolhydrater: 75,9 % 201,2 g
https://www.arla.se/recept/dumplingdeg/