Dukkah med dillfrön

45 min
Arbetstid: 45 min
Tillbehör
Dukkah med dillfrön

Dukkah är ett smakrikt frö-och nötströssel från Mellanöstern som passar att strö över det mesta. Vår variant smaksätts med rostade dill-, kummin- och sesamfrön.

Ingredienser

Dukkah:

Hasselnötter
4 msk
Sesamfrön
4 msk
Dillfrön
1 tsk
Fänkålsfrön
1 tsk
Kumminfrön
1 tsk
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Hacka hasselnötterna. Rosta nötter och frön i en torr, varm stekpanna tills de är gyllene, ca 4-5 min.
  • Lägg genast över på ett fat, blanda med salt och låt svalna helt. Förvara i en burk med tättslutande lock.
Markera receptet som tillagat

Denna kryddblandning med crunch passar utmärkt som strössel på t ex avokadomacka, ugnsbakad lax eller på rostade grönsaker.

Näringsvärden, per port

Energi:

108 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 13,6 % 3,6 g
Fett: 80,4 % 9,8 g
Kolhydrater: 6 % 1,6 g
https://www.arla.se/recept/dukkah-med-dillfron/