Dill- och kummingravad lax

Dill- och kummingravad lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 1 msk hel kummin
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk salt
  • 1 dl grovhackad färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Torka av laxen, dela den i 2 bitar. Mortla kummin och blanda med socker och salt. Gnid in blandningen på laxen, lägg i en plastpåse tillsammans med dillen. Låt grava 1-2 dagar i kylen och vänd påsen 2 gånger under tiden. Häll av lagen och skrapa av kryddorna. Skiva laxen i tunna skivor. Rör ihop gravlaxsås med crème fraiche. Servera med gravlaxsåsen och ev rostat bröd.

Tips:

Laxen kan även bli till smörrebröd där skivor halstras och serveras med gravlaxsås eller senap.

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem