Dill- och kummingravad lax

Buffé Förrätt
Dill- och kummingravad lax

Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.

Ingredienser

Laxfilé med skinn
1 kg
Hel kummin
1 msk
Strösocker
3 msk
Salt
3 msk
Grovhackad färsk dill
1 dl
Gravlaxsås
1½ dl
½ dl

Gör så här

  • Torka av laxen, dela den i 2 bitar.
  • Mortla kummin och blanda med socker och salt.
  • Gnid in blandningen på laxen, lägg i en plastpåse tillsammans med dillen.
  • Låt grava 1-2 dagar i kylen och vänd påsen 2 gånger under tiden.
  • Häll av lagen och skrapa av kryddorna.
  • Skiva laxen i tunna skivor.
  • Rör ihop gravlaxsås med crème fraiche.
  • Servera laxen med gravlaxsåsen och ev rostat bröd.
Klart!

Laxen kan även bli till smörrebröd där skivor halstras och serveras med gravlaxsås eller senap.

Näringsvärden, per port exkl bröd

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/dill--och-kummingravad-lax/