Dill- och kummingravad lax
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
•
Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.
Ingredienser
|
Laxfilé med skinn
|
1 kg |
|---|---|
|
Hel kummin
|
1 msk |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Salt
|
3 msk |
|
Grovhackad färsk dill
|
1 dl |
|
Gravlaxsås
|
1½ dl |
|---|---|
| ½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Laxen kan även bli till smörrebröd där skivor halstras och serveras med gravlaxsås eller senap.
Näringsvärden, per port
Energi:
427 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 24,6 % | 25,9 g |
| Fett: | 66,5 % | 32,1 g |
| Kolhydrater: | 8,9 % | 9,4 g |