Krämig dijon- och äppelsill

1 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Buffé
Krämig dijon- och äppelsill

Frisk äppelsill med dijonsenap, eller senapssill om man så vill, är alltid en storfavorit till jul. Prova kockparet Marie och Peter Skogströms ljuvliga variant.

Ingredienser

5-minuterssill
210 g
½ dl
½ dl
Dijonsenap
½ dl
Hackad färsk dill
2 msk
Grovt rivet äpple
1
Konc konc äppeljuice
1 msk
Strimlad purjolök
½ dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Låt sillen rinna av ordentligt, skär den i bitar.
  • Vispa crème fraichen fast, ca 5 min, blanda med gräddfil, senap, dill, äpple, juice och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda med sillen. Låt stå i kyl minst 1 tim innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

212 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,1 % 6,8 g
Fett: 51,8 % 12,4 g
Kolhydrater: 35,1 % 18,3 g
https://www.arla.se/recept/dijon--och-appelsill/