Dal tikka masala
35 min
•
Arbetstid: 35 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Vegetarisk gryta med linser och grönsaker. Härlig doft av koriander och spiskummin.
Ingredienser
|
Blomkål
|
400 g |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Spicy tikka masala kryddmix
|
1 påse |
|
Torkade röda linser
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Tomater
|
2 |
| 2 dl |
Till servering:
|
Basmatiris
|
3 dl |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Cashewnötter
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
615 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,8 g |
| Protein: | 16,7 % | 25,2 g |
| Fett: | 26 % | 18,1 g |
| Kolhydrater: | 57,3 % | 86,7 g |