Currygryta

45 min
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt Tillbehör
Frysbar
Currygryta

Denna currygryta består av fläskfilé, purjolök, svamp och broccoli. Allt detta får fin smak av kryddig curry och lite söt mango chutney. En gräddigt och smakrik currygryta som passar utmärkt att servera med ris och en krispig grönsallad.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Champinjoner
250 g
Purjolök
1
Broccoli
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Curry
1 msk
Vetemjöl
1 msk
5 dl
Mango chutney
2 msk
Köttbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar

Till servering:

Ris
4 port
Blandad grönsallad

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär köttet i cm-tjocka skivor. Kvarta svampen och skiva purjolöken. Skär broccolin i buketter. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek köttet med curry tills det fått fin färg. Lägg över köttet på ett fat.
  • Fräs svamp, purjolök, broccoli och vitlök i samma stekpanna 3-4 min. Pudra över mjöl och fräs ytterligare 1 min. Lägg över i en gryta.
  • Tillsätt grädde, mango chutney och smulad buljong. Låt koka ihop ca 3 min. Smaka av currysåsen med salt. Vänd ner köttet och låt allt sjuda ca 5 min till.
  • Servera currygrytan med ris och grönsallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

646 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,7 g
Protein: 24,9 % 39,6 g
Fett: 36,4 % 26,6 g
Kolhydrater: 38,7 % 61,5 g
https://www.arla.se/recept/currygryta/