Cupcakes med kaffesmörkräm

45 min Brunch Buffé Efterrätt Fika
Cupcakes med kaffesmörkräm

Bjud på maffiga och saftiga cupcakes toppade med fluffig kaffesmörkräm, kolasås och krispiga nötter. Försvinnande goda och imponerande snygga.

Ingredienser

125 g
1¼ dl
Vetemjöl
4 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Ägg
2

Kaffesmörkräm:

250 g
Florsocker
6 dl
Kall espresso
1 dl

Topping:

Hackade nötter, t ex pekan eller hasselnöt
1 dl
Kolasås

Gör så här

Cupcake:

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smör i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölk.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vispa ner smörblandningen och ägg.
  • Fördela smeten i 12 muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Kaffesmörkräm:

  • Vispa smöret med elvisp tills det är fluffigt. Sikta ner florsockret, lite i taget. Tillsätt kall espresso och vipsa tills smeten är fluffig.
  • Spritsa eller bred ut smörkrämen på cupcakes. Strö över nötter och ringla över karamellsirap.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/cupcakes-med-kaffesmorkram/