Cupcakes med kaffesmörkräm

45 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Buffé Fika
Cupcakes med kaffesmörkräm

Bjud på maffiga och saftiga cupcakes toppade med fluffig kaffesmörkräm, kolasås och krispiga nötter. Försvinnande goda och imponerande snygga.

Ingredienser

125 g
1¼ dl
Vetemjöl
4 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Ägg
2

Kaffesmörkräm:

250 g
Florsocker
6 dl
Kall espresso
1 dl

Topping:

Hackade nötter, t ex pekan eller hasselnöt
1 dl
Kolasås

Gör så här

Cupcake:

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smör i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölk.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vispa ner smörblandningen och ägg.
  • Fördela smeten i 12 muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Kaffesmörkräm:

  • Vispa smöret med elvisp tills det är fluffigt. Sikta ner florsockret, lite i taget. Tillsätt kall espresso och vipsa tills smeten är fluffig.
  • Spritsa eller bred ut smörkrämen på cupcakes. Strö över nötter och ringla över karamellsirap.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

537 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,1 % 4,1 g
Fett: 50,5 % 30,7 g
Kolhydrater: 46,4 % 61,3 g
https://www.arla.se/recept/cupcakes-med-kaffesmorkram/