Crêpes med kantarellstuvning
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Med bovetemjöl blir pannkakorna lite matigare och dessutom glutenfria. Fyll med en krämig stuvning på kantareller eller annan svamp.
Ingredienser
|
Bovetemjöl
|
2½ dl |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Ägg
|
1 |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
Kantarellstuvning:
|
Kantareller
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
½ |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 3 msk | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 2½ dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 dl | |
|
Hackad bladpersilja
|
2 msk |
Gör så här
Crepes:
Kantarellstuvning:
Gratinering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
666 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,1 g |
| Protein: | 12,1 % | 19,9 g |
| Fett: | 61,5 % | 46,3 g |
| Kolhydrater: | 26,4 % | 43,2 g |