Crêpes med svamp och lökfyllning

Crêpes med svamp och lökfyllning

Huvudrätt
Crêpes med en fyllning på svamp och tre olika sorters lök. Dessa crêpes gratineras inte utan rullas och serveras varma med lite hackade örter på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smör-&rapsolja. Vispa ihop och ställ åt sidan.
  • Skiva svampen. Skala och skiva lökarna tunt. Strimla purjolöken. Bryn svampen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt all lök.
  • Fräs på medelvärme under omrörning tills löken är mjuk. Rör ner crème fraiche, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Häll lite smör-&rapsolja stekpannan till gräddningen av första pannkakan. Grädda 8-12 tunna pannkakor.
  • Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla dem med smör-&rapsolja och värm i ugnen ca 10 min.
  • Strö över hackade färska örter och servera med sallad.
Klart!
Energi:

439 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
4 dl
Ägg
4
Salt
½ tsk
2 msk
Fyllning:
Champinjoner,eko
250 g
Gula lökar,eko
2
Rödlökar,eko
2
Purjolök,eko
1
1 msk
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Färska örter, t ex persilja och timjan