Crêpes med räkfyllning
1 tim 10 min
Lunch
•
Tunna fina crêpes fyllda med räkröra är riktigt festligt och gott. Räkröran får fin smak av citron, dill och färskriven pepparrot. Dessa crêpes är festliga att servera som lunch, då gärna med en knaprig grönsallad.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Spara tid! Perfekt middagsrätt att göra på överblivna pannkakor.
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 36 g |
Ingredienser
Crêpes:
Vetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
4 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
Liten purjolök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
4 dl | |
Skalade räkor
|
ca 250 g |
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Färsk dill
|
½ kruka |
Färskriven pepparrot
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Till gratinering:
100 g |
Till servering:
Hackad bladpersilja
|
1 msk |
---|---|
Blandad grönsallad med gurka, tomat, paprika och morot
|
500 g |