Crêpes med räkfyllning

Crêpes med räkfyllning

1 tim 10 min
Lunch
Tunna fina crêpes fyllda med räkröra är riktigt festligt och gott. Räkröran får fin smak av citron, dill och färskriven pepparrot. Dessa crêpes är festliga att servera som lunch, då gärna med en knaprig grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crepes-med-rakfyllning/

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg, 2 msk smör- & rapsolja och salt. Ställ smeten kallt och låt svälla minst 10 min. Gör räkfyllningen under tiden.
  • Halvera och skölj purjolöken noga. Skiva den och stek mjuk i smör- & rapsolja i en stekpanna. Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner crème fraiche och låt koka upp. Ta från värmen och blanda ner räkor, citron, finhackad dill, pepparrot och salt.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en pannkakslagg eller stekpanna. Stek ca 8 tunna fina crêpes.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Fördela fyllningen på crêpes rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form och strö över ost.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
  • Toppa varma crêpes med persilja. Servera med blandad grönsallad.
Klart!

Spara tid! Perfekt middagsrätt att göra på överblivna pannkakor.

Energi:

595 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Crêpes:
Vetemjöl
2½ dl
6 dl
Ägg
3
4 msk
Salt
1 tsk
Fyllning:
Liten purjolök
1
1 msk
Vetemjöl
2 msk
4 dl
Skalade räkor
ca 250 g
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Färsk dill
½ kruka
Färskriven pepparrot
1 msk
Salt
1 tsk
Till gratinering:
100 g
Till servering:
Hackad bladpersilja
1 msk
Blandad grönsallad med gurka, tomat, paprika och morot
500 g