Crepes med räkfyllning

Crepes med räkfyllning

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(93 st)

Crepes tillagade i ugn med en härlig fyllning på räkor i en krämig och god röra med lite sting från chili. Gott gratinerade med riven ost på toppen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Crèpes:

Fyllning:

  • 150 g skalade räkor
  • 150 g purjolök
  • 150 g fänkål
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära & chili

Till gratinering:

Gör så här

Gör så här

Vispa samman mjöl och salt med häften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Ställ åt sidan. Hacka purjolök och fänkål fint. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Stek 8 stora eller 16 små pannkakor. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa: