Ädelostcrêpes

40 min Förrätt Huvudrätt Lunch
Ädelostcrêpes

Crêpes är förvinnande gott, och passar utmärkt att fylla med ädelost, svamp och spenat. Vi toppar dessa smakrika crêpes med krispiga nötter. Smaklig måltid!

Ingredienser

50 g
Vetemjöl
2 dl
4 dl
Ägg
4
Salt
1 krm

Fyllning:

Skogschampinjoner
250 g
Vitlöksklyfta
1
25 g
Salt och svartpeppar
Babyspenat
ca 100 g

Topping:

170 g
Hackad bladpersilja
1 dl
Hackade valnötter
ca 100 g

Gör så här

  • Värm ugnen till 100°.
  • Smält smöret i en stekpanna. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och det smälta smöret.
  • Stek 8 tunna crêpes. Lägg dem på ett fat och håll varma i ugnen.
  • Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Värm ädelostkrämen i en liten kastrull.
  • Fördela svamp och spenat på varma crêpes. Vik ihop och ringla över varm ädelostsås. Toppa med persilja och valnötter.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

706 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 52 g
https://www.arla.se/recept/adelostcrepes/