Crepes med ädelost och räkor

40 min
Arbetstid: 30 min
Förrätt Huvudrätt Lunch
Crepes med ädelost och räkor

Crepes fyllda med en stuvning på ädelost och räkor. Gratinera sedan dessa ihoprullade crepes i ugnen, toppade med riven ädelost. Jättegott!

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
4 dl
Ägg
4
Salt
1 krm
30 g

Stuvning:

30 g
Vetemjöl
2 msk
3 dl
Skalade räkor
250 g
Hackad bladpersilja
1 dl

Gör så här

  • Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smält smör.
  • Stek 8-10 tunna pannkakor.
  • Riv osten och ta undan 1 dl till gratineringen.
  • Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet, späd med grädden och koka upp under omrörning. Låt koka 3 min. Blanda ner osten.
  • Låt svalna något och rör sedan ner räkorna.
  • Sätt ugnen 200° eller 180° varmluft.
  • Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

667 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 19,9 % 32,7 g
Fett: 59,7 % 45 g
Kolhydrater: 20,4 % 33,4 g
https://www.arla.se/recept/crepes-med-adelost-och-rakor/