Creamed corn

Creamed corn

20 min
Creamed corn är ett smakrikt tillbehör som är populärt i det amerikanska köket. Om det är säsong för majs används färsk majskolv, annars gå det lika bra att använda frysta majskorn eller majs på burk. Majsen kokas i grädde och smaksätts sedan med lime, chili och färsk koriander. Ett underbart tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.
https://www.arla.se/recept/creamed-corn/

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök, majs och chili flakes på svag värme 3-4 min.
  • Tillsätt grädden. Sjud utan lock ca 10 min.
  • Lägg hälften av majsen i en mixer och mixa slätt. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt limeskal, limesaft och koriander. Smaka av med salt.
Klart!
Energi:

366 kcal

Fiber: 3,3 g
Protein: 3,7 g
Kolhydrater: 12,4 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
2
1 msk
Frysta majskorn eller majs på burk
5 dl
3 dl
Chili flakes
1 tsk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Färsk koriander
1 kruka
Salt
½ tsk