Creamed corn
Nytt

Creamed corn

20 min
Creamed corn är ett smakrikt tillbehör som är populärt i det amerikanska köket. Om det är säsong för majs används färsk majskolv, annars gå det lika bra att använda frysta majskorn eller majs på burk. Majsen kokas i grädde och smaksätts sedan med lime, chili och färsk koriander. Ett underbart tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/creamed-corn/

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök, majs och chili flakes på svag värme 3-4 min.
  • Tillsätt grädden. Sjud utan lock ca 10 min.
  • Lägg hälften av majsen i en mixer och mixa slätt. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt limeskal, limesaft och koriander. Smaka av med salt.
Klart!
Energi:

366 kcal

Fiber: 3,3 g
Protein: 3,7 g
Kolhydrater: 12,4 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
2
1 msk
Frysta majskorn eller majs på burk
5 dl
3 dl
Chili flakes
1 tsk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Färsk koriander
1 kruka
Salt
½ tsk