Creamed corn
20 min
Middag
•

Creamed corn är ett smakrikt tillbehör som är populärt i det amerikanska köket. Om det är säsong för majs används färsk majskolv, annars gå det lika bra att använda frysta majskorn eller majs på burk. Majsen kokas i grädde och smaksätts sedan med lime, chili och färsk koriander. Ett underbart tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.
Ingredienser
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
1 msk | |
Frysta majskorn eller majs på burk
|
5 dl |
3 dl | |
Chili flakes
|
1 tsk |
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
366 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 4,1 % | 3,7 g |
Fett: | 82,1 % | 34 g |
Kolhydrater: | 13,8 % | 12,4 g |

