Creamed corn

20 min Middag
Creamed corn

Creamed corn är ett smakrikt tillbehör som är populärt i det amerikanska köket. Om det är säsong för majs används färsk majskolv, annars gå det lika bra att använda frysta majskorn eller majs på burk. Majsen kokas i grädde och smaksätts sedan med lime, chili och färsk koriander. Ett underbart tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.

Ingredienser

Vitlöksklyftor
2
1 msk
Frysta majskorn eller majs på burk
5 dl
3 dl
Chili flakes
1 tsk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Färsk koriander
1 kruka
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök, majs och chili flakes på svag värme 3-4 min.
  • Tillsätt grädden. Sjud utan lock ca 10 min.
  • Lägg hälften av majsen i en mixer och mixa slätt. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt limeskal, limesaft och koriander. Smaka av med salt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

366 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 4,1 % 3,7 g
Fett: 82,1 % 34 g
Kolhydrater: 13,8 % 12,4 g
https://www.arla.se/recept/creamed-corn/