Cornflakespanerad kyckling med grönsallad
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En knaprig panering gör kycklingen extra populär. Servera med syrlig och lätt grönsallad.
Ingredienser
|
Kycklingben
|
8 |
|---|---|
|
Cornflakes
|
3 dl |
| 1 dl | |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Majsmjöl
|
1 dl |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Stort ägg
|
1 |
Grönsallad:
|
Romansallad
|
1 |
|---|---|
|
Gurka
|
½ |
|
Pumpakärnor, gärna rostade
|
1 dl |
Dressing:
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vatten
|
½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
½ |
Gör så här
Cornflakespanerad kyckling:
Grönsallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
710 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 31,3 % | 54,6 g |
| Fett: | 56,2 % | 45,1 g |
| Kolhydrater: | 12,5 % | 21,9 g |