Cornflakespanerad kyckling med grönsallad

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Cornflakespanerad kyckling med grönsallad

En knaprig panering gör kycklingen extra populär. Servera med syrlig och lätt grönsallad.

Ingredienser

Kycklingben
8
Cornflakes
3 dl
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Salt
1½ tsk
Majsmjöl
1 dl
Svartpeppar
2 krm
Stort ägg
1

Grönsallad:

Romansallad
1
Gurka
½
Pumpakärnor, gärna rostade
1 dl

Dressing:

Dijonsenap
1 tsk
2 msk
Olivolja
1 msk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
½

Gör så här

Cornflakespanerad kyckling:

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Krossa cornflakes och blanda med riven ost, rosmarin och ½ tsk salt. Blanda majsmjöl, peppar och resten av saltet. Vispa upp ägget.
  • Vänd kycklingen i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i cornflakesblandningen.
  • Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 50 min.

Grönsallad:

  • Plocka salladen i grova bitar.
  • Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan.
  • Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering.
  • Servera kycklingen med salladen och ett gott bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl sallad och bröd

Energi:

585 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/cornflakespanerad-kyckling-med-gronsallad/