Cornflakespanerad kyckling med grönsallad
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En knaprig panering gör kycklingen extra populär. Servera med syrlig och lätt grönsallad.
Ingredienser
Kycklingben
|
8 |
---|---|
Cornflakes
|
3 dl |
1 dl | |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Salt
|
1½ tsk |
Majsmjöl
|
1 dl |
Svartpeppar
|
2 krm |
Stort ägg
|
1 |
Grönsallad:
Romansallad
|
1 |
---|---|
Gurka
|
½ |
Pumpakärnor, gärna rostade
|
1 dl |
Dressing:
Dijonsenap
|
1 tsk |
---|---|
2 msk | |
Olivolja
|
1 msk |
Vatten
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Pressad vitlöksklyfta
|
½ |
Gör så här
Cornflakespanerad kyckling:
Grönsallad:
Näringsvärden, per port inkl sallad och bröd
Energi:
585 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 26 g |

