Cornflakesfisk
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.
Ingredienser
Torskfilé, kolja, eller sej
|
600 g |
---|---|
Kallt vatten
|
1 liter |
Salt
|
½ dl |
75 g | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Ströbröd
|
½ dl |
Salt
|
2 krm |
Cornflakes
|
2 dl |
---|
Potatis, till servering
|
900 g |
---|
Gräddfilssås:
3 dl | |
Bostongurka
|
1 dl |
Kapris
|
2 msk |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
706 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,3 g |
Protein: | 20 % | 34,7 g |
Fett: | 43,3 % | 34,6 g |
Kolhydrater: | 36,7 % | 63,8 g |

