Cornflakes-lax i airfryer

Cornflakes-lax i airfryer

45 min Huvudrätt Lunch
Att tillaga lax i airfryer är smidigt. Här har vi marinerat bitar av laxfilé med soja, sesamolja och färsk ingefära. Vi panerar laxen i cornflakes så den blir riktigt krispig. Servera gärna med jalapeñogräddfil, ris och salladslök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cornflakes-lax-i-airfryer/

Gör så här

  • Skär laxen i 2x2 cm stora bitar. Lägg i en skål och blanda med soja, sesamolja, chili flakes, ingefära och limesaft. Ställ kallt ca 30 min.
  • Gör jalapeñogräddfilen - Finhacka jalapeño och vitlök. Blanda med gräddfil och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken.
  • Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Krossa cornflakes och lägg i en djup tallrik.
  • Vänd fisken först i ägg och sedan i cornflakes.
  • Tillaga i din airfryer på 160° ca 7 min.
  • Servera cornflakes-lax med ris, jalapeñogräddfil, salladslök och furikake.
Klart!
Energi:

650 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Skinnfri laxfilé
500 g
Japansk soja
1½ msk
Sesamolja
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Finriven färsk ingefära
2 msk
Lime, pressad saft
1
Jalapeñogräddfil:
3 dl
Färsk grön jalapeño
1
Vitlöksklyfta
1
Flytande honung
1 tsk
Salt och svartpeppar
Panering:
Ägg
2
Cornflakes
2 dl
Till servering:
Jasminris
4 port
Salladslök
1 knippe
Furikake