Coq au vin
45 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
535 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,2 g |
Protein: | 34,2 g |
Kolhydrater: | 36,5 g |
Fett: | 21,5 g |
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rökt sidfläsk
|
100 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Purjolök
|
1 |
Färska champinjoner
|
150 g |
Rödvin
|
3 dl |
Vatten
|
1 dl |
Kycklingfond
|
2 msk |
Lagerblad
|
3 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Majsstärkelse
|
1 tsk |
Potatis
|
750 g |
---|