Coq au vin blanc
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Gör en krämig variant på den franska klassikern coq au vin med syrad grädde, vitt vin och timjan. Kycklinglårfilén är mer mör än bröstfilén och steker dessutom klart snabbare.
Ingredienser
|
Delikatess potatis
|
750 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
|
Små gula lökar
|
150 g |
|
Morötter
|
2 |
| 2 msk | |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
| 1½ dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk timjan
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
475 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 23,1 % | 27 g |
| Fett: | 41,4 % | 22,2 g |
| Kolhydrater: | 31,9 % | 37,3 g |