Clementinmarmelad med pistagenötter

40 min Brunch Frukost
Frysbar
Clementinmarmelad med pistagenötter

Frisk, söt och knaprig marmelad med rostade nötter. Denna clementinmarmelad är enkel att göra och mycket god till ostbricka, gärna med ädelost och vällagrad hårdost.

Ingredienser

Clementiner, ca 500 g
5
Syltsocker
2½ dl
Vatten
½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Pistagenötter
1 dl

Gör så här

  • Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare tillsammans med sockret.
  • Koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar.
  • Hacka och rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen.
  • Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna.
  • Marmeladen håller ca 4 veckor.
Klart!

Servera marmeladen till Kvibille® ädel och en långlagrad och smakrik hårdost som Kvibille® Svecia.

Näringsvärden, per recept

Energi:

1535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 293 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/clementin-och-pistagemarmelad/