Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis med jordgubbar och basilika

Betyg

(17 st)

Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter jordgubbar
  • 1½ dl hackad färsk basilika
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret. Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Tips:

Prova gärna med citron-, kanel- eller lakritsbasilika.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem