Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis med jordgubbar och basilika

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter jordgubbar
  • 1½ dl hackad färsk basilika
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret. Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Tips:

Prova gärna med citron-, kanel- eller lakritsbasilika.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem