Clafoutis med jordgubbar och basilika

50 min Buffé Dessert Efterrätt
Frysbar
Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.

Ingredienser

Jordgubbar
½ liter
Hackad färsk basilika
1½ dl
Lime
rivet skal av 1
Strösocker
1 dl
Ägg
3
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
½ dl
2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret.
  • Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!

Prova gärna med citron-, kanel- eller lakritsbasilika.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/clafoutis-med-jordgubbar-och-basilika/