Citron- och timjankryddade köttbullar

40 min
Citron- och timjankryddade köttbullar

Dessa köttbullar är en fräsch twist på en klassiker. Vi kryddar dem med dijonsenap, färsk timjan och citron. Enkelt att laga, lätt att tycka om. Köttbullarna steks i Arla Köket® Smör-&-rapsolja, perfekt för att få fin yta.

Nytt

Ingredienser

Gul lök
1
2 msk
Ströbröd
1 dl
1 dl
Ägg
1
Blandfärs
500 g
Färsk timjan, hackad
2 msk
Citron, finrivet skal
1
Dijonsenap
1 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
1 msk

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör- & rapsolja. Lägg över i en bunke. Tillsätt ströbröd, mjölk och ägg. Låt stå ca 5 min. Mixa blandningen slät med en stavmixer.
  • Blanda ner färs, timjan, citronskal, senap, salt och nymalen svartpeppar.
  • Fukta händerna med vatten och forma smeten till små köttbullar, ca 30 st.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på medelvärme i omgångar tills de är genomstekta, innertemperatur 70°.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

416 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27 % 27,6 g
Fett: 61,9 % 29,1 g
Kolhydrater: 11,1 % 11,4 g
https://www.arla.se/recept/citron-och-timjankryddade-kottbullar/