Citron- och blåbärscurd

Citron- och blåbärscurd

30 min
En vackert lila curd med citron och blåbär är gott till syrliga maränger, på en pavlova eller i en marängpaj. Curden är också god att vända ned i lättvispad grädde för en snyggt ripplad kräm till fruktsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citron-och-blabarscurd/

Gör så här

  • Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Koka upp citronsaft och hälften av sockret i en kastrull.
  • Vispa upp äggen med resten av sockret.
  • Vispa ner äggsmeten i den varma lagen lite i taget.
  • Värm på låg temperatur och rör försiktigt curden tills den tjocknat vid ca 83°. Rör ner gelatinbladet.
  • Häll upp curden i en bunke och mixa i smör och blåbär med en stavmixer.
  • Passera genast genom en finmaskig sil och häll upp i en glasburk.
Klart!
Energi:

2585 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 170 g
Fett: 195 g

Ingredienser

Gelatinblad
1
Citronsaft, 3-4 st
150 g
Strösocker, ca 2 dl
150 g
Ägg, ca 5 ägg
300 g
200 g
Blåbär
100 g