Citron- och blåbärscurd

Citron- och blåbärscurd

Betyg

(2 st)

En vackert lila curd med citron och blåbär är gott till syrliga maränger, på en pavlova eller i en marängpaj. Curden är också god att vända ned i lättvispad grädde för en snyggt ripplad kräm till fruktsallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g citronsaft, 3-4 st
  • 150 g strösocker, ca 2 dl
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 gelatinblad
  • 300 g ägg, ca 5 ägg
  • 100 g blåbär

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp citronsaft och hälften av sockret i en kastrull. Vispa upp äggen med resten av sockret. Vispa ner äggsmeten i den varma lagen lite i taget. Värm på låg temperatur och rör försiktigt curden tills den tjocknat vid ca 83°. Krama ur och rör ner gelatinbladet. Häll upp curden i en bunke och mixa i smör och blåbär med en stavmixer. Passera genast genom en finmaskig sil och häll upp i en glasburk.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2585 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 170 g
  • Fett: 195 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem