Citron- och blåbärscurd
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
•
En vackert lila curd med citron och blåbär är gott till syrliga maränger, på en pavlova eller i en marängpaj. Curden är också god att vända ned i lättvispad grädde för en snyggt ripplad kräm till fruktsallad.
Ingredienser
|
Gelatinblad
|
1 |
|---|---|
|
Citronsaft, 3-4 st
|
150 g |
|
Strösocker, ca 2 dl
|
150 g |
|
Ägg, ca 5 ägg
|
300 g |
| 200 g | |
|
Blåbär
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per sats
Energi:
2852 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per sats | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 5,7 % | 40 g |
| Fett: | 60,2 % | 194 g |
| Kolhydrater: | 34,1 % | 239,7 g |