Citron- och vallmokaka
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
Denna underbart saftig, syrlig och mjuka citron- och vallmokaka blir lätt en favorit på fikabordet. Den håller sig saftig och god i flera dagar. Vallmofröna ger både god smak och ett vackert resultat.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|---|---|
|
Mandelmjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Blå vallmofrön
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
| 225 g | |
|
Strösocker
|
5 dl |
|
Ekologiska citroner
|
2 |
|
Ägg
|
4 |
| 1 dl |
|
Strösocker
|
2 dl |
|---|
Glasyr:
|
Florsocker
|
3 dl |
|---|---|
|
Citron
|
1 |
|
Blå vallmofrön
|
2 msk |
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
465 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 5,3 % | 6,1 g |
| Fett: | 37,9 % | 19,9 g |
| Kolhydrater: | 56,8 % | 65 g |