Chokladsnurror

Chokladsnurror

45 min Fika
Chokladsnurror bakas på samma sätt som schackrutor. Hälften av den klassiska mördegen smaksätts med kakao. Sedan läggs de utkavlade degarna på varandra och rullas ihop som en rulltårta. Lekfullt och kul på kakfatet. Det går bra att förvara degen i frysen, då är det bara att skiva upp kakor när du får oväntat besök. Dessa kakor passar även utmärkt till julens kakbord.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladsnurror/

Gör så här

  • Skär smöret i kuber. Arbeta raskt ihop smöret med vaniljpulver, socker och mjöl i en matberedare eller på arbetsbänk.
  • Dela degen i två delar. Blanda kakao i en av dem.
  • Kavla ut den ljusa degen till en avlång platta och gör sedan likadant med chokladdegen. Lägg den på den ljusa.
  • Kavla försiktigt på degen. Rulla sedan ihop den som en rulltårta, från långsidan. Lägg rullen i plastfolie och låt ligga i kylen ca 15 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär degen i ½ cm tjocka skivor med en riktigt vass kniv.
  • Lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Låt chokladsnurrorna svalna på galler.
Klart!
Energi:

55 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g

Ingredienser

200 g
Vaniljpulver
1 krm
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Kakao
1½ msk