Chokladrutor på kokosbotten

5 tim
Arbetstid: 45 min
Buffé Fika
Frysbar
Chokladrutor på kokosbotten

Läckra chokladrutor på en saftig botten av mandelmassa och kokos som toppas med ett luftigt chokladtäcke. Skär dem i lagom stora munsbitar.

Ingredienser

Mandelmassa
200 g
Äggvitor
2
Kokos
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Mjölkchoklad
200 g
Mörk choklad
50 g
2 dl
Äggulor
2

Till servering

Hyvlad choklad strössel, t ex silverkulor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitor, kokos och kanel.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 23x23 cm. Bred ut smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden fast.
  • Vispa ner äggulorna i chokladen och rör ner grädden till en jämn smet.
  • Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie.
  • Ställ kallt att stelna i minst 5 tim, gärna över natten.
  • Skär i rutor. Garnera med hyvlad choklad och strössel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

69 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,2 g
Protein: 7,1 % 1,2 g
Fett: 64 % 5 g
Kolhydrater: 28,9 % 4,9 g
https://www.arla.se/recept/chokladrutor-pa-kokosbotten/