Chokladrulltårta med vanilj

Chokladrulltårta med vanilj

Betyg

(58 st)

Chokladrulltårta fylld med smaksatt kvarg blir extra gott och enkelt. Om man fryser rulltårta och sedan skivar den halvtinad så får man extra snygga skivor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred kvarg över den kalla kakan och rulla ihop.

Tips:

Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem