Chokladrulltårta med vanilj

Chokladrulltårta med vanilj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

Chokladrulltårta fylld med smaksatt kvarg blir extra gott och enkelt. Om man fryser rulltårta och sedan skivar den halvtinad så får man extra snygga skivor.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred kvarg över den kalla kakan och rulla ihop.

Tips:

Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Skriv ut

Källa: