Chokladpudding

Efterrätt
Chokladpudding

Att göra egen chokladpudding är inte svårt, men alldeles otroligt gott! Chokladpudding är kanske en av världens godaste efterrätter, med lättvispad grädde till.

Ingredienser

Gelatinblad
2
5 dl
Majsstärkelse
½ dl
Rårörsocker
½ dl
Kakao
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Mjölkchoklad
100 g

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite.
  • Rör i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Vispa grädden lätt och servera till.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/chokladpudding/