Brödpudding med banan och choklad - Recept | Arla
Brödpudding med banan och choklad

Brödpudding med banan och choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Brödpudding är en maffig efterrätt för alla chokladälskare. Strö gärna över lite hackade hasselnötter när du ställer fram den på bordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 dl tärnat ljust bröd
  • 2 bananer
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk rårörsocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skiva bananerna och hacka chokladen fint. Blanda det med brödtärningarna och lägg allt i en smord, ugnssäker form. Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: