Brödpudding med banan och choklad

Brödpudding med banan och choklad

50 min Efterrätt
Brödpudding är en maffig efterrätt för alla chokladälskare. Strö gärna över lite hackade hasselnötter när du ställer fram den på bordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär brödskivorna i tärningar. Skala och skiva bananerna och hacka chokladen fint. Blanda det med brödtärningarna och lägg allt i en smord, ugnssäker form.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Ljust bröd
5 skivor
Bananer
2
Mörk choklad
100 g
Ägg
2
2 dl
Strösocker
½ dl
Rårörsocker
2 msk
2 dl