
Chokladmuffins med riven morot och frosting
Kladdiga chokladmuffins som blir extra saftiga med rivna morötter. Smarrig frosting med bär eller strössel blir fint att toppa dessa chokladmuffins med.
Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
-
150 g Arla® Svenskt Smör
- 1 dl kakao
- 2½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl finriven morötter
- 2 ägg
- 2½ dl vetemjöl
Frosting
-
150 g Arla® färskost naturell
- 3 msk florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop frostingen med elvisp till en slät och fast kräm. Ställ kallt. Smält smöret i en kastrull, ta det från värmen och rör ner kakao, socker, vaniljsocker och morot. Tillsätt äggen ett i taget och sist mjölet. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kallna. Bred frostingen över muffinsen. Garnera med bär eller strössel.
Näringsvärden, per per st
- Energi: 280 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 31 g
- Fett: 15 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut