Chokladmuffins med nötter och kanel

Chokladmuffins med nötter och kanel

40 min Buffé Mellanmål Efterrätt
Lämplig för frysning
Chokladmuffins med nötter och kanel är mycket goda smaker tillsammans. Tips för nötallergiker; ta rostade solroskärnor i våra chokladmuffins istället, jättegott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins-med-notter-och-kanel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  • Grovhacka chokladen. Blanda choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
  • Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min för stora muffins och i mitten av ugnen ca 12 min för normalstora.
Klart!

Ingredienser

100 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Choklad
100 g
Grovhackade hasselnötter
1 dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
1 tsk