Chokladmuffins med nötter och kanel

Chokladmuffins med nötter och kanel

40 min Buffé Mellanmål Efterrätt
Chokladmuffins med nötter och kanel är mycket goda smaker tillsammans. Tips för nötallergiker; ta rostade solroskärnor i våra chokladmuffins istället, jättegott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins-med-notter-och-kanel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  • Grovhacka chokladen. Blanda choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
  • Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min för stora muffins och i mitten av ugnen ca 12 min för normalstora.
Klart!

Ingredienser

Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
100 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Choklad
100 g
Grovhackade hasselnötter
1 dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
1 tsk